Reklam

Kar yağışları bitti derken, soğuk havalar geri döndü. Havaların soğumasıyla birlikte faturalar da cep yakmaya başladı. Haliyle vatandaş da soğuktan korunmanın en ucuz yollarını arar oldu. Peki doğalgaz faturası nasıl düşürülür?
Uzman tavsiyeleri ile doğalgaz faturalarını %30'a kadar düşürmek mümkün.

Türkiye'de 2 milyon civarında merkezi sistem ile ısınmakta olan daire bulunuyor. Eğer siz de merkezi sistem ile ısınıyorsanız 2012 yılından bu yana zorunlu hale getirilen ısı ölçer sistemleri kullanmak durumundasınız. Termostatik vana ile evinizin sıcaklığını yeterli seviyeye düşürebilir, pay ölçer ile ise kullandığınız kadarını ödersiniz. Eski sistemlerin aksine artık metrekare hesabıyla, hem de yaz kış ayırt etmeksizin aynı ücreti ödemek yerine kullandığınız kadar ödeme yapabilirsiniz. Isı ölçer sistemler sayesinde kombinizi derecelendirebilir, önemli ölçüde tasarruf sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra; evinizin şık görüntüsünü tamamlaması için kullandığınız jaluzi ve perdelerin, radyatörleri kapatmadığından emin olun. Isının devinimini kolaylaştırarak odanızın sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bina yalıtımını yaptırmış olmanız sizi yüklü miktarda fatura ödemekten kurtarmanın yanı sıra rutubet derdinize de son verecektir.

Doğru bilinen yanlış ise evinizin yeterli ısıya kavuşmasıyla kombinizi kapatmanızdır. Kombiyi kapatmak yerine kısmak daha doğru bir uygulama olmakla birlikte, kullanmadığınız odalardaki petekleri ise tamamen kapatmak sizi ciddi bir fatura yükünden kurtaracaktır. Doğru kombi tesisatı ile tüm peteklerin eşit ısındığından ve mümkün olduğunca düz borular tercih ettiğinizden emin olun. Dirsekli borular kullanmanız enerji kaybı yaşamanıza neden olacaktır.

Bu basit ipuçları ile 200 TL aylık doğalgaz faturanızı 140-150 TL'ye kadar indirebilirsiniz.

About Muzuners

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
This is the last post.

1 yorum:

  1. Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    YanıtlaSil